Jastarnia

Termin Rekolekcji 10-24 czerwiec 2017 oraz 1-10 wrzesień 2017.

Prowadzi o. Edward Konkol.

Latem Jastarnia budzi się z zimowego snu i rozkwita jako jedna z najpiękniejszych miejscowości letniskowych północnej Europy.

Piękne, czyste plaże. Do zwiedzenia zabytkowy Kościół, port rybacki, Muzeum pod Strzechą, Chata Rybacka oraz Fortyfikacje.  Otoczona jest iglastymi lasami przez który przeprowadzona jest ścieżka rowerowa w stronę Helu i Władysławowa. Po Zatoce Gdańskiej można przepłynąc rejs kutrem rybackim i zapoznać się z historią tej ziemi. W  Centrum jest poczta, ośrodek zdrowia, apteka, kino, wesołe miasteczko i wiele innych atrakcji turystycznych.

Ośrodek Duszpastersko-Wypoczynkowy im. bł. Jana Pawła II w Jastarni

Co roku odwiedzają nas wspaniali ludzie, którzy tworzą miłą atmosferę podczas której można wypocząć fizycznie, a przede wszystkim duchowo.

Ośrodek położony jest w środku półwyspu Helskiego - 13 km od Helu i 22 km od Władysławowa, co powoduje jego atrakcyjność pod względem możliwości zwiedzenia wielu ciekawych i historycznych miejsc:

- HEL – latarnia morska, muzea, fokarium

- Władysławowo - wieża widokowa, lunapark,

- Jastrzębia Góra – wybrzeże klifowe

- Trójmiasto to niecałe 1,5 godziny pociągiem.

Na powierzchni 4 ha znajdują się 74 domki kempingowe 3 i 4 osobowe. W domku 3 osobowym jest 1 łóżko piętrowe oraz tapczan.W domku 4 osobowym są 2 łóżka piętrowe. Domki są domkami bliźniaczymi, przed każdym domkiem jest mały tarasik, a w ich wyposażeniu jest pościel. Domki są sympatyczne, biwakowe, ale lepsze, wygodniejsze i tańsze od namiotu.Toalety, łazienki prysznice znajdują się w dwóch blokach sanitarnych w tym jeden był całkowicie zmodernizowany, powiekszony w 2015 roku. Na terenie ośrodka jest  boisko do gry w siatkówkę, miejsce na ognisko, sklepik a dla zmotoryzowanych parking. Doba rozpoczyna się w sobotę o godz. 13.00, natomiast kończy się w następną sobotę o godz. 10.00.

Wypoczynek i modlitwa

Do dyspozycji gości jest Kaplica pw. o. Pio. Codziennie odprawiane Msze Święte w niedziele i święta o godz. 10:30, natomiast w dni powszednie o godz. 8:30.  We wtorki i czwartki odbywają się Adoracje o godz. 20.00, a o godz. 15.00 odmawiamy Koronkę do Miłosierdzia Bożego.

Domowe posiłki

Dostępne cenowo, duże i smaczne porcje.

Proponujemy skorzystanie z naszej stołówki, w której przygotowywane są domowe i smaczne posiłki (śniadanie, obiad, kolacja).

Naładować baterie na cały rok

Tak mówią przyjeżdźający co roku goście.

Przyjeżdźają jak do siebie, tworząc spokojną i radosną atmosferę. Tak więc serdecznie zapraszamy starych bywalców oraz chętnych do mile spędzonych wakacji z nami. Zapraszamy również grupy zorganizowane,  rekolekcyjne, modlitewne oraz schole i wspólnoty .

W związku z tym, iż nie przyjmujemy przedpłat, bardzo prosimy o niezwłoczne poinformowanie nas o ewentualnych zmianach.

ul. Mickiewicza 33
84-140 Jastarnia

Rezerwacja i informacje 2017 rok

Grupy zorganizowane zapraszamy do rezerwacji już dzis tel 85 6524717.

Osoby indywidualne kontakt telefoniczny:

od 4 kwiecień 2017r

- Białystok - 85 65 24 717

od 10.06.2017 r. do 10.09.2017 r.

- Jastarnia - 58 675 24 93

Fotogaleria